BRUSSEL - De Belgische voetbalbond gaat de wedstrijd tussen Anderlecht en Sint Truiden van 26 april nader onderzoeken na geruchten over gokinzetten.

België werd in 2005 ook al getroffen door een omvangrijk omkoopschandaal. De Chinese zakenman Zheyun Ye zou spelers en trainers hebben omgekocht om uitslagen te beïnvloeden. In Azië wordt massaal gegokt op wedstrijden uit de Europese voetbalcompetities. De zaak-Ye is nog niet afgerond.

Anderlecht

Voorzitter Roger Vanden Stock ontkende woensdag in een speciaal bijeengeroepen persconferentie met klem de betrokkenheid van zijn club. "Anderlecht is absoluut niet betrokken bij deze affaire, in welke vorm dan ook'', aldus Vanden Stock.

"Indien gevraagd, zullen we meewerken aan het onderzoek zodat de waarheid aan het licht komt. Het kan niet dat de integriteit van Anderlecht op welke manier dan ook in twijfel wordt getrokken en de club op deze manier in opspraak wordt gebracht. Ik ben dan ook bereid om naar de rechtbank te stappen.''

Goor

Oud-Feyenoorder Bart Goor, nu aanvoerder van Anderlecht, zei woensdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad: "Ik heb niets abnormaals opgemerkt. De ref leek me zeker ook niet partijdig. Het is toch normaal dat er veel wordt ingezet als de laatste (Sint-Truiden) speelt tegen een club die bovenin staat. We hebben er niets mee te maken."

Ook scheidsrechter Tim Pots ontkende in de krant alle betrokkenheid. Sint-Truiden, dat degradeerde, wil dat de voetbalbond de zaak uitzoekt.