EINDHOVEN - De supportersvereniging van PSV heeft in het interne conflict bij PSV de kant gekozen van directeur Jan Reker en de raad van commissarissen van de landskampioen. Voorzitter Ger van Os van de fanclub heeft dat dinsdag laten weten.

De ruzies binnen PSV kwamen de dag na het behalen van de 21e landstitel aan het oppervlak door een interview van de populaire doelman Heurelho Gomes in Voetbal International. De Braziliaanse keeper beschuldigde Reker van leugens. Gomes dreigt te vertrekken als Reker blijft.

Ophitsen

De supportersvereniging is overtuigd dat Gomes zich heeft laten ophitsen door zijn makelaar Vlado Lemic, die ook nog zes andere selectiespelers bijstaat. "De enige die gebaat was bij de uitlatingen van Gomes was Lemic zelf", aldus Van Os. "De eigen inkomsten van de huismakelaar en zijn vertrouwelingen Piet de Visser en Stan Valckx liepen gevaar.".

De supportersvereniging heeft zelf geconstateerd dat de makelaarskosten bij PSV uit de hand zijn gelopen. "Reker moet zo snel mogelijk laten zien wie er nu de baas is bij PSV", staat in een verklaring die is uitgegeven.

De Visser en Valckx

Piet de Visser en Stan Valckx zullen niet meer terugkeren bij PSV. Voor Gomes staat de deur nog op een kier. De supportersvereniging meent dat hij zelf de sleutel in handen heeft. "De doelman zal zijn uitlatingen die voor 95 procent zijn gebaseerd op misverstanden, veronderstellingen en verkeerde vertalingen moeten terugnemen", zegt Van Os.

Toekomst

Voor de toekomst heeft de supportersvereniging een aantal aanbevelingen gedaan. Er moet een tolk op het trainingsveld komen en een begeleider van de jeugdspelers in de selectie.