HAMBURG - Martin Jol is de voornaamste kandidaat voor het trainerschap van Hamburger SV. De oefenmeester onderhandelt met de Duitse club over de laatste details van een meerjarig contract.

Volgens bronnen rond de oud-trainer van onder meer RKC, Roda JC en Tottenham Hotspur wordt Zjelko Petrovic assistent-coach bij HSV.

Beide oefenmeesters kennen elkaar van RKC. Jol was tussen 1998 en 2004 trainer in Waalwijk. Petrovic strijdt op dit moment nog als oefenmeester van RKC om promotie naar de eredivisie.

Stevens

Jol wordt in Hamburg de opvolger van Huub Stevens, die volgend seizoen bij PSV aan de slag gaat. Hij is na Fred Rutten (Schalke 04) de tweede Nederlandse trainer die voor zijn debuut in de Bundesliga staat.

De 52-jarige Jol werd in het begin van dit seizoen bij Tottenham Hotspur op non-actief gesteld. Hij stond daarna onder meer in de belangstelling van PSV en Birmingham City. De leiding van Hamburger SV sprak eerder met Gerard Houllier over het trainerschap van de club.

Van der Vaart

Hamburger SV bekleedt op dit moment de vierde plaats op de Duitse ranglijst. Bij de club staan de Nederlanders Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Joris Mathijsen en Romeo Castelen onder contract.

Hamburger SV is nog in de race om de derde positie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

ZIE OOK:

'Petrovic gaat met Jol mee'