ISTANBUL - Het raceteam van Super Aguri trekt zich terug uit de Formule 1. Dat heeft de teamleiding dinsdag bekendgemaakt. De renstal bevindt zich in financiële problemen. Bij Super Aguri staan de Japanner Takuma Sato en de Brit Anthony Davidson onder contract.

"Helaas moet ik meedelen dat het team zijn race-activiteiten per vandaag staakt", zei oprichter Aguri Suzuki dinsdag. Hij gaf leiding aan het eerste compleet Japanse team in de Formule 1, dat in 2006 debuteerde.

Een succes werd het niet, vorige maand moest Super Aguri een tegenvaller verwerken toen de Britse Magna Group afzag van het voornemen het team over te nemen.

Financiële injectie

Honda, dat motoren en technische steun leverde, hielp het team met een financiële injectie om 27 april de Grote Prijs in Spanje te kunnen rijden. Komend weekeinde, bij de GP van Istanbul, is Super Aguri er niet meer bij.

In het debuutjaar 'scoorde' Super Aguri geen punten, vorig jaar eindigde de renstal met vier punten. In de eerste vier races van dit seizoen behaalden Sato en Davidson geen WK-punten. De beste klassering was de dertiende plaats van Sato in Barcelona.