AMERSFOORT - Tennisser Martin Verkerk maakt in juli weer zijn opwachting bij het Dutch Open. De 29-jarige Alphenaar, die in 2004 het ATP-toernooi in Amersfoort op zijn naam schreef, heeft bij toernooidirecteur Hans Felius een wildcard aangevraagd én gekregen.

Het graveltoernooi was destijds het laatste succesvolle optreden van Verkerk. Een ernstige schouderblessure noopte hem zijn carrière te onderbreken.

Vorig jaar mislukte zijn pogingen om op het hoogste niveau terug te keren, dit jaar lijkt Verkerk op te leven. De finalist van Roland Garros in 2003 won al een future-toernooi en afgelopen maand ook een challenger in Athene.

Afwezigheid

Felius vindt de wildcard voor Verkerk een vanzelfsprekende zaak. "In de 50-jarige historie heeft het Dutch Open twee Nederlandse winnaars voortgebracht: Tom Okker en Martin Verkerk. Wie bereid is om na een lange afwezigheid zijn tennisloopbaan weer helemaal van de bodem af aan op te bouwen, verdient respect", aldus Felius.

"Nog meer als de inzet met resultaten wordt bekroond. Zo'n speler moet kunnen terugkeren op het hoogste niveau, zoals bij het Dutch Open. Zeker een voormalig kampioen geef ik dan een wildcard."

Fit

Verkerk reageerde verheugd. "Een positief gebaar van Hans Felius. Ik heb hem benaderd voor een wildcard en hij gaf als antwoord, dat als ik fit was ik zeker een wildcard verdiende. Dat was op veel andere plaatsen wel anders. Ik merkte, dat hij waardeerde wat ik eerder bij het Dutch Open heb neergezet."