BERLIJN - Tennisster Michaëlla Krajicek is opnieuw uitgeschakeld in de eerste ronde van een WTA-toernooi. De Almeerse had maandag in Berlijn weinig in te brengen tegen de Oostenrijkse Sybille Bammer.

De partij was na vijf kwartier afgelopen: 1-6 2-6.

Krajicek blijft door de nieuwe nederlaag zonder zege in het enkelspel in 2008. Het was al de achtste keer dat ze er niet in slaagde een partij winnend af te sluiten.

Fronten

De 19-jarige Nederlandse trof het niet met Bammer als opponente in de eerste ronde van Berlijn. De Oostenrijkse staat twintig plaatsen hoger op de wereldranglijst. De wanhopig naar vorm zoekende Krajicek legde het op alle fronten af tegen Bammer.

Ze serveerde en retourneerde slechter, sloeg vijf dubbele fouten en benutte slechts één van haar zes breekpunten. Bammer kreeg negen mogelijkheden Krajicek te breken en had zes keer succes.

Nederlagen

Krajicek, toch nog altijd 43e op de wereldranglijst, begon het jaar met nederlagen in de eerste ronden van het toernooi van Auckland en de Australian Open.

Nadat ze rust had genomen om te herstellen van een polsblessure vervolgde ze de negatieve reeks in de toernooien van Indian Wells, Miami, Amelia Island, Charleston, Praag en nu dus Berlijn.