NEWCASTLE - De Engelse voetbalcompetitie wordt in de laatste competitieronde beslist. Chelsea versloeg maandagavond Newcastle United met 2-0, waardoor de Londense sterrenformatie na 37 wedstrijden evenveel punten heeft als Manchester United.

De 'Mancunians' hebben een beter doelsaldo en zijn daardoor één zege van de titel verwijderd.

Indien Chelsea op bezoek bij Newcastle had verloren, was Manchester al verzekerd van de landstitel. Door de overwinning van de club van assistent-trainer Henk ten Cate kan Manchester zich komend weekeinde echter geen misstap veroorloven.

De ploeg van coach Sir Alex Ferguson gaat op bezoek bij Wigan Athletic, terwijl Chelsea op Stamford Bridge voetbalt tegen Bolton Wanderers.

Tegenstand

"Manchester United is natuurlijk een heel sterk team. Maar wij geven hen veel tegenstand, tot op het laatste moment", reageerde Chelsea-coach Avram Grant. "Wij hebben veel karakter getoond. Natuurlijk heeft United een voordeel, maar zij moeten wel winnen om kampioen te worden."

Chelsea moest behoorlijk zwoegen om Newcastle op de knieën te krijgen. De ploeg van trainer Kevin Keegan was zeven duels ongeslagen en deed er alles aan die serie te verlengen. Pas in in de 60e minuut werd de Newcastle-doelman geklopt.

Competitieslot

Hij was kansloos op een harde kopbal die Michael Ballack produceerde na een voorzet van Didier Drogba. Acht minuten voor tijd verzekerde Chelsea de Engelse voetbalfans van een zinderend competitieslot door de 2-0 te maken.

Chelsea-aanvoerder John Terry verwacht dat Wigan Athletic, dat verzekerd is van lijfsbehoud, er alles aan doet om ManUnited te verslaan: "Steve Bruce is een uitstekende coach en Wigan zal zijn sportieve plicht doen."