De gedoodverfde winnaar van goud in Salt Lake City wist zich donderdag op de 5 kilometer niet te plaatsen voor de spelen. De definitieve beslissing valt later, maar een ontsnapping naar Salt Lake zou voor Romme een ware Houdini-act betekenen.

"Als ze dat doen, vind ik dat ik ook nog een kans verdien. Dan moeten we nog maar een extra wedstrijdje schaatsen of zo. Als deze drie jongens worden aangewezen, kan ik niets anders dan mijn mond houden. Je moest één keer hard schaatsen en dat was vandaag. Deze drie zijn natuurlijk ook geen kleine jongens."

"Ik kan me niet voorstellen dat hij ontbreekt. Dit seizoen heeft hij alle 5-kilometers gewonnen, het kan gebeuren dat je een slechte dag hebt. Er waren overigens geen aanwijzingen voor. Hij is nu eenmaal geen machine. NOCNSF en de KNSB moeten beslissen, maar op grond van de regels zijn de nummers twee en drie bespreekgevallen, waarbij ook naar de resultaten in de wereldbeker wordt gekeken. Ik vind dat ze dan maar een extra wedstrijd moeten organiseren met een aantal mensen."

Sportweek Online