AMSTERDAM - Martin Verkerk heeft van de organisatie van het ATP-toernooi van Amersfoort een wildcard gekregen. Het is voor de 29-jarige oud-winnaar van het toernooi zijn comeback op het hoogste niveau.

Verkerk won Amersfoort in 2004, maar een schouderblessure leek een einde aan de carrière van de Alphenaar te maken. Na zijn terugkeer vorig jaar was Verkerk vooral actief in Futures en Challengers.

De finalist van Roland Garros in 2003 kende aanvankelijk een moeizame periode. Dit jaar verbaasde Verkerk met de winst in het Future-toernooi van Montreal en de winst in de Challenger van Athene.

Positief

Verkerk hoopt ook weer door te breken bij ATP-toernooien en is dan ook verheugd met de wildcard in Amersfoort, die hij kreeg van toernooidirecteur Hans Felius. "Een positief gebaar van Hans. Ik heb hem benaderd voor een wildcard en hij gaf als antwoord dat als ik fit was ik zeker een wildcard verdiende. Dat was op veel andere plaatsen wel anders. Ik merkte dat hij waardeerde wat ik eerder bij de Dutch Open heb neergezet."

Respect

Voor Felius was de wildcard een vanzelfsprekende zaak. "In de 50-jarige historie heeft de Dutch Open twee Nederlandse winnaars voortgebracht. Martin is er een van. Wie bereid is om na een lange afwezigheid zijn tennisloopbaan weer helemaal van de bodem af aan op te bouwen, verdient respect. En nog meer als de inzet met resultaten wordt bekroond. Zo'n speler moet kunnen terugkeren op het hoogste niveau, zoals bij de Dutch Open. Zeker een voormalig kampioen geef ik dan een wildcard."

Het toernooi wordt half juli gespeeld.