UTRECHT - Ploegleider Erik Breukink van Rabobank heeft maandag veertien renners opgenomen in de voorlopige selectie voor de komende Ronde van Frankrijk. In de groep zitten acht Nederlanders.

Opmerkelijke naam in de groep is die van Pieter Weening. De Fries kwam dit seizoen door een knieblessure nog niet in actie. Robert Gesink ontbreekt in de selectie.

Selectie

Denis Menchov, Oscar Freire, Thomas Dekker, Joost Posthuma, Juan Antonio Flecha, Laurens ten Dam, Bram Tankink, Sébastian Langeveld, Koos Moerenhout, Grischa Niermann, Pedro Horrillo, Bram de Groot, Mauricio Ardila en Pieter Weening.

Ronde van Catalonië

Weening maakt op 19 mei zijn rentree in de Ronde van Catalonië. Daarna volgt de Dauphiné Libéré. "Hij heeft nu nog wel wat last. Pieter kan de knie nog niet belasten, maar wel duurtrainingen doen. Er is progressie'', aldus Breukink. De ploegleider schat de kans dat Weening de Tour haalt niet hoog in.

"Dat wordt moeilijk en dat weet Pieter zelf ook goed, maar hij was de afgelopen jaren een vaste en nuttige waarde in de tourploeg. We willen toch eerst zien hoe Catalonië en de Dauphiné uitvallen.''

Robert Gesink

Robert Gesink is op het eerste oog een opvallende afwezige, maar die keuze is afgelopen winter in overleg met de renner gemaakt. Breukink: "Daar wijken we niet van af.

Robert heeft een zwaar voorjaar gehad. Nu gaat het gas er even af, maar de Tour komt hoe dan ook te vroeg in zijn carrière. Zijn volgende test is de Dauphiné en daarna volgen misschien de Olympische Spelen en in ieder geval de Vuelta.''

Garantie

Breukink geeft geen enkele renner een garantie voor deelname aan de Tour, die op 5 juli begint in Brest: "Alles hangt af van de vorm. Als de vorm kort voor de Tour niet in orde is, dan gaat die renner niet mee.''