AMSTERDAM - Edgar Davids ontbreekt definitief in de selectie van Ajax voor de return van maandagavond tegen Heerenveen in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. De aanvoerder bleek zondag niet op tijd genezen van een liesblessure die hij in het door zijn ploeg gewonnen eerste duel met de Friezen opliep: (1-2).

Davids bekijkt de komend week in overleg met de medische staf of hij dit seizoen nog voor Ajax in actie kan komen. Thomas Vermaelen moet het tweede duel met Heerenveen ook wegens een liesblessure aan zich voorbij laten gaan. Hij wordt in de ArenA vervangen door Jan Vertonghen, die terugkeert van een schorsing. Rasmus Lindgren vervangt Davids op het middenveld.

De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Ajax en Heerenveen strijdt in twee duels met FC Twente om een plaats in de voorronde van de Champions League. De verliezer moet tegen NAC deelname aan de UEFA Cup veiligstellen.

Trainer Gertjan Verbeek begint met hetzelfde elftal als donderdag aan het duel met Ajax. Miralem Sulejmani, die wordt begeerd door Ajax, ontbreekt wegens een knieblessure.