MILAAN - AC Milan heeft zondag voorkomen dat aartsrivaal Internazionale in een onderling duel de landstitel won. De formatie, met Clarence Seedorf in de basis, versloeg de koploper in San Siro met 2-1.

AS Roma, de nummer twee van de ranglijst, won van Sampdoria (3-0) en verkleinde de achterstand op Internazionale tot drie punten.

Internazionale kan de titel ondanks de nederlaag nauwelijks meer ontgaan. De Serie A telt niet alleen nog maar twee speelronden. AS Roma heeft er ook niets aan wanneer het gelijk met Internazionale eindigt.

Doelsaldo

De reglementen in Italië schrijven namelijk voor dat bij een gelijke stand niet het doelsaldo maar het onderlinge resultaat telt. Internazionale haalde dit seizoen vier punten uit twee duels met AS Roma.

AC Milan dankte de zege op Internazionale aan doelpunten van Filippo Inzaghi en Kaka. Julio Cruz scoorde in de slotfase voor de koploper. AS Roma maakte in de uitwedstrijd tegen Sampdoria pas in het laatste kwartier het verschil. Christian Panucci, David Marcelo Pizarro en Joao Cicinho maakten toen de treffers.

Fiorentina

AC Milan bespaarde zichzelf met de zege niet alleen de afgang dat het de titel in een rechtstreeks duel aan Internazionale moest laten. De formatie bekleedt door de zege ook weer de vierde positie op de ranglijst. AC Milan passeerde Fiorentina, dat bij Cagliari verloor (2-1).

De vierde klassering geeft aan het einde van de competitie recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. AC Milan verdedigt in de resterende twee duels een voorsprong van een punt op Fiorentina.

Juventus

Juventus verloor met 1-0 van Siena. Kharja maakte al in de zveende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De club uit Turijn is al zeker van de derdeplaats en acteert komend seizoen dus in de voorronde van de Champions League.