VENLO - VVV heeft zondagmiddag voorkomen dat de ploeg degradeert naar de eerste divisie. De Noord-Limburgers versloegen ADO Den Haag met 1-0, waardoor een derde duel noodzakelijk is. Bij een nederlaag had VVV afscheid moeten nemen van de eredivisie, aangezien ADO de eerste ontmoeting had gewonnen (1-0).

Het enige doelpunt werd in de 59e minuut gemaakt door Edwin Linssen.

De Graafschap bereikte de derde ronde van de play-offs voor promotie/degradatie. De Doetinchemmers versloegen voor de tweede keer Helmond Sport. Het werd 3-1, nadat de eerste ontmoeting in Brabant al in een een 3-2-overwinning voor De Graafschap was geëindigd. De 'Superboeren' spelen in de volgende ronde tegen de winnaar van de strijd tussen Zwolle en Den Bosch.

Zwolle zegevierde zondag met 2-1, terwijl Den Bosch eerder met 1-0 had gewonnen. Het beslissingsduel wordt op 7 mei gespeeld. Op die dag spelen ook RKC Waalwijk en MVV voor de derde keer tegen elkaar.

RKC

Op die dag spelen ook RKC Waalwijk en MVV voor de derde keer tegen elkaar. RKC versloeg in een verhit duel de Maastrichtenaren met 2-0, waarmee de 1-0-nederlaag in Limburg werd weggepoetst. Arbiter Nijhuis stuurde drie voetballers vroegtijdig naar de kleedkamers: Serge van den Ban (MVV), Marvin Ogunjimi en Hans Mulder (beiden RKC). In de vier ontmoetingen tussen beide teams dit seizoen werden liefst acht rode kaarten getoond. Woensdag volgt het vijfde duel, in Waalwijk.

Penalty's

Overigens kreeg de wedstrijd tussen VVV en ADO Den Haag nog een vermakelijk toetje. Aangezien het doelsaldo na de twee onderlinge duels exact gelijk was, moesten na afloop strafschoppen worden genomen om te bepalen wie woensdag 7 mei thuis mag spelen. Na liefst 18 penalty's maakte VVV-doelman Kevin Begois de eerste - en direct beslissende - misser.

ADO won de strafschoppenserie met 9-8 en is daardoor de gastheer van de beslissingswedstrijd. De winnaar gaat door naar de finale, met als inzet een plaats in de eredivisie volgend seizoen.