Etappezege voor Lombardi

CANTU - De Italiaanse wielrenner Giovanni Lombardi heeft zaterdag de twintigste etappe van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De renner van Domina Vacanza was in de sprint sneller dan zijn vier metgezellen.

De twintigste rit ging van Cannobio naar Cantu, over 122 kilometer, en werd verreden onder tropische omstandigheden. Toch fietsten de coureurs allerminst in een gezapig tempo. De ene ontsnapping was amper afgelopen of de volgende diende zich weer aan.

In de slotfase verlieten de Italianen Lombardi, Velo, Figueras en Mazzoleni de meute. Het viertal behield in de straten van Cantu een kleine voorsprong op een achtervolgende groep. Normaal gesproken moet Lombardi altijd de spurt aantrekken voor zijn 'meester' Cipollini, nu mocht de coureur eindelijk voor zijn eigen kans gaan. En met succes. Lombardi liet zijn metgezellen kansloos en boekte z'n eerste ritzege deze Giro.

De leiding in het algemeen klassement bleef in handen van Gilberto Simoni. De drager van de roze trui moet nog slechts een tijdrit van 33 kilometer afwerken alvorens hij de eindzege kan vieren. De renner van Saeco heeft een geruststellende voorsprong op de naaste concurrentie. Nummer twee, Stefano Garzelli, moet ruim acht minuten goedmaken op zijn landgenoot. Een onmogelijke opgave, beseft ook Garzelli zelf. “Het wordt moeilijk om in de afsluitende tijdrit mijn tweede plaats vast te houden. Maar ach, tweede of derde. Dat maakt niet zoveel uit.”

NUwerk

Tip de redactie