SJANGHAI - De Italiaan Valentino Rossi heeft zondag de MotoGP van China op het circuit in Sjanghai gewonnen.

Het was voor de viervoudig wereldkampioen de eerste overwinning van het seizoen. Dani Pedrosa eindigde als tweede, Casey Stoner finishte als derde.

Jorge Lorenzo brak vrijdag bij een zware crash een enkel, maar wist iedereen te verbazen door zich zaterdag toch als vierde te kwalificeren.

Lorenzo verraste tijdens de race op zondag opnieuw door, platgespoten met pijnstillers, knap als vierde te eindigen.

Kallio

De Fin Mika Kallio en de Italiaan Andrea Iannone waren zondag de snelsten bij de Grote Prijs van China voor motorcoureurs in Sjanghai.

In de 250cc-klasse won de Fin Mika Kallio en bouwde daarmee zijn voorsprong in de WK-stand verder uit. Collega KTM-coureur Hiroshi Aoyama uit Japan werd tweede voor de Italiaanse Aprilia-rijder Mattia Pasini.

Iannone

Kevin Iannone, eveneens rijdend op een Aprilia, boekte een overwinning in de 125cc-klasse.

Hij bleef na een spannende race de Fransman Mike Di Meglio en de Hongaar Gabor Talmacsi voor. Iannone was dit seizoen nog niet bij de beste tien gefinisht. De Italiaan Simone Corsi, leider in de WK-stand, haalde het einde van de wedstrijd niet.

Van den Berg

Hugo van den Berg beëindigde de race in de regen als negentiende en laatste. Het betekende wel de eerste toptwintig-notering voor de uit Hulshorst afkomstige coureur van het De Graaf Grand Prix Team.