BREDA - FC Twente is nog twee wedstrijden verwijderd van een plek in de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Fred Rutten vernederde NAC Breda zaterdag in de play-offs met 1-5. In eigen huis was FC Twente ook al veel te sterk geweest (3-0).

De wedstrijd in Breda werd na ruim een uur spelen enige tijd stilgelegd door scheidsrechter Roelof Luinge na spreekkoren van de Bredase supporters. Luinge had kort daarvoor Victor Sikora (NAC) uit het veld gestuurd.

Doelpunten

Stein Huysegems maakte twee doelpunten voor FC Twente. De overige treffers van de Tukkers kwamen van Blaise N'Kufo, Youssouf Hersi en Edson Braafheid. Csaba Fehér deed nog wat terug namens NAC.

FC Twente speelt in de finale van de play-offs tegen de winnaar van het duel tussen Ajax en SC Heerenveen. Ajax won de eerste confrontatie met 2-1, maandag is de return in Amsterdam.

Brandts

NAC-trainer Ernie Brandts was na de verloren play-offwedstrijd tegen FC Twente (1-5) niet te spreken over het gedrag van de supporters uit Breda.

Zij richtten in de tweede helft kwetsende spreekkoren richting scheidsrechter Roelof Luinge, die het duel vervolgens enkele minuten stillegde. "Dit kan je niet goedpraten'', vond Brandts.

Sikora

Luinge stuurde na bijna een uur spelen NAC-aanvaller Victor Sikora uit het veld na een charge op doelman Sander Boschker. De thuisploeg keek op dat moment ook nog eens tegen een achterstand aan (1-2).

"Je weet hoe supporters zijn. Als er in hun ogen een verkeerde beslissing tegen hun club wordt genomen, weet je wat er kan gebeuren'', aldus de trainer die na dit seizoen afscheid neemt van NAC.