AMSTERDAM - De Nederlandse squashers zijn op het Europees kampioenschap in Amsterdam als derde geëindigd. Oranje was zaterdag in de strijd om het brons met 3-1 te sterk voor Duitsland. Vorige jaar eindigden de squashers op het EK als tweede achter Engeland.

Kopman Laurens Jan Anjema begon de confrontatie met de Duitsers met een eenvoudige zege op Simon Roesner: 9-1 9-6 9-4. Patrick Gaessler bracht Duitsland vervolgens op gelijke hoogte, door in vijf games te winnen van Piedro Schweertman (5-9 9-2 3-9 9-8 5-9).

Dylan Bennett en Tom Hoevenaars wonnen de laatste twee wedstrijden voor Nederland, waardoor bondscoach Sjef van der Heijden afscheid kon nemen met een medaille.

Peter Berden

Teammanager Peter Berden was blij dat het afscheid van de bondscoach nog een mooi randje kreeg. "Sjef wilde een podiumplaats en het is geweldig dat we dat bereikt hebben'', aldus Berden. "We hebben een jonge ploeg en dan is brons een mooi resultaat.''

Oranje had in de halve finales kansloos verloren van Frankrijk (4-0), dat in de eindstrijd zaterdag geen partij was voor Engeland: 3-0. De Engelsen prolongeerden daarmee hun Europese titel.