BREMEN - Werder Bremen voorkwam zaterdagmiddag met een thuiszege op Energie Cotbus (2-0) dat Bayern München zonder te spelen voor de 21e keer kampioen van Duitsland werd. De koploper uit Beieren mag zondag wel feest vieren wanneer het een punt aan de uitwedstrijd bij VFL Wolfsburg overhoudt.

Werder Bremen dankte de zege aan doelpunten van Markus Rosenberg en Hugo Almeida. De club verstevigde de tweede positie op de ranglijst omdat Schalke 04 voor eigen publiek niet van Hannover won: 1-1.

Werder Bremen koestert drie duels voor het einde van de competitie een voorsprong van twee punten op nummer drie Schalke 04. De tweede eindklassering geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League. De nummer drie moet zich via de voorronde voor het lucratieve toernooi voor clubteams plaatsen.

Youri Mulder, assistent-trainer van Schalke 04, zag vanaf de bank hoe landgenoot Arnold Bruggink het enige doelpunt van Hannover 96 maakte. Halil Altintop redde na rust een punt voor Schalke 04.

Hamburger SV

Hamburger SV boekte in de uitwedstrijd bij Hansa Rostock de eerste zege (1-3) in zeven duels. Rafael van der Vaart maakte het tweede doelpunt voor de nummer vier van de Bundesliga. Ivica Olic was tweemaal succesvol voor Hamburger SV. Joris Mathijsen trof ook doel. De verdediger passeerde zijn eigen doelman.

Hamburger SV staat in punten gelijk met VfB Stuttgart, dat geen problemen kende tegen Eintracht Frankfurt (4-1). Yildiray Bastürk scoorde tweemaal voor VfB Stuttgart.