MANCHESTER - Manchester United lijkt de Engelse landstitel met succes te verdedigen. Het elftal van de Nederlandse doelman Edwin van der Sar versloeg West Ham United zaterdag in de voorlaatste competitiewedstrijd met 4-1.

De wedstrijd was bij rust al beslist.

Cristiano Ronaldo, die door zowel de spelers als pers tot beste voetballer van de Premier League werd gekozen, scoorde in de derde en 24e minuut. Carlos Tevez vergrootte de voorsprong naar 3-0, waarna Dean Ashton nog in de eerste helft namens West Ham tegenscoorde.

Nani

Manchester moest vanaf de 38e minuut verder met tien man, na een rode kaart voor de Portugees Nani. Ook met een speler minde kwam de voorsprong geen moment in gevaar. Michael Carrick bepaalde de eindstand zelfs op 4-1.

Chelsea

Chelsea kan maandag bij winst op Newcastle United in punten op gelijke hoogte komen met Manchester. Het doelsaldo van de Londenaren is echter aanzienlijk minder. Manchester heeft daardoor volgende week zondag aan een zege op Wigan Athletic normaal gesproken genoeg voor de tweede achtereenvolgende titel.