Van Nistelrooij ziet Kluivert graag bij Manchester

MANCHESTER - Ruud van Nistelrooij maakt zich zeer sterk voor de komst van Patrick Kluivert naar zijn club Manchester United. De topscorer van de Premier League droomt van een innige samenwerking met de aanvalsleider van Barcelona. “We kunnen uitgroeien tot het beste spitsenduo van de wereld”, liet Van The Man zaterdag in de Engelse media weten.

Van Nistelrooij: “Ik zou het heerlijk vinden om elke dag met Patrick te kunnen trainen. Het klikt heel goed tussen ons. We voelen elkaar perfect aan. Met Patrick beleef ik steeds weer hoe speciaal voetbal kan zijn. Ik koester de momenten dat we tijdens een training of in een wedstrijd van het Nederlands elftal even echt 'contact' met elkaar hebben.”

Bij Oranje is het tweetal Van Nistelrooij/Kluivert nog geen koningskoppel. Het illustere duo heeft wel het rotsvaste vertrouwen van bondscoach Dick Advocaat. “Maar het moet beter en kan beter”, bekende Van Nistelrooij na het duel met Tsjechië (1-1) eerder dit jaar. Kluivert is in 68 interlands goed voor 37 treffers, Van Nistelrooij scoorde elf keer in 24 wedstrijden. Beiden zijn op dezelfde dag geboren: 1 juli 1976.

Makaay wil ook

Door de keuze van Advocaat moet een andere topspits, Makaay van Deportivo, voorlopig genoegen nemen met een reserverol bij het Nederlands elftal. De topscorer van de Spaanse Primera Division wil weg bij zijn club, omdat hij ondanks al zijn treffers nog steeds geen verbeterd contract heeft gekregen. “Ik weet dat Barcelona en Bayern München mij willen hebben, maar zelf ga ik liever naar Manchester United”, zei hij op de dag dat Van Nistelrooij zijn grote voorkeur voor Kluivert uitsprak.

‘Een echte Nederlandse nummer 10’

”Met Patrick voer ik hele gesprekken over voetbal”, benadrukte de aanvalsleider van de Mancunians nog maar eens. “We leggen aan elkaar uit waar we staan en waar we de bal willen hebben in bepaalde situaties. Die wisselwerking kan een goed koppel tot een geweldig koppel maken.”

Van Nistelrooij: “Patrick is een echte Nederlandse nummer 10. Hij is een creatieve speler, die zelf scoort maar ook anderen laat scoren. Bij United speel ik dieper dan bij het Nederlands elftal. Met Patrick kort achter me kan hij mij voeden met beslissende passes.”

Onzekerheid

Het contract van Kluivert bij Barcelona loopt in de zomer van af. Hij kan echter tegen een gelimiteerde transfersom vertrekken. Door de verkiezing van een nieuwe voorzitter in juni weten de voormalige Ajacied en veel van zijn ploeggenoten, onder wie Reiziger, Cocu, De Boer en Overmars, niet waar ze komend seizoen aan toe zijn. Ook trainer Antic verkeert nog in onzekerheid of hij van de nieuwe preses mag aanblijven.

NUwerk

Tip de redactie