AMSTERDAM - Rafael van der Vaart heeft de vrijdagtraining van Hamburger SV niet afgemaakt. Na een emotionele reactie tijdens de training werd de aanvoerder voortijdig weggestuurd.

HSV heeft al zes wedstrijden niet gewonnen en dat zorgt voor frustraties bij de spelers. Een overwinning zaterdag bij Hansa Rostock zou de spanning enigszins weg kunnen nemen.

Gat

Door de drie punten uit de afgelopen zes wedstrijden is het gat met de derde plaats, die recht geeft op voorronde Champions League, gegroeid tot zes punten. De vierde plaats wordt gedeeld met Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. HSV zal bij Rostock op zoek moeten naar doelpunten, want de club heeft al vier duels niet gescoord.

Van der Vaart

Van der Vaart zei in een reactie op het trainingsincident dat er weinig aan de hand was. "Ik reageerde gewoon iets te emotioneel. Het was een goede training. Dit kan wel eens gebeuren. Je wilt honderd procent geven, ook op de training, en dan kun je wel eens over het randje gaan."

Jol

Van der Vaart reageerde ook op de geruchten dat Martin Jol kandidaat is om de naar PSV vertrekkende Huub Stevens op te volgen. "Ik ken Martin niet persoonlijk, maar hij heeft het goed gedaan in Nederland en ook bij Tottenham. Ik denk dat iedere Nederlander wel goed bij HSV past."