Button na zwaar ongeluk in ziekenhuis

MONTE CARLO - De 23-jarige Engelsman Jenson Button heeft zaterdag in Monte Carlo een zwaar ongeluk overleefd in zijn formule-1-bolide. De BAR-piloot verloor tijdens de vrije training voor de Grote Prijs van Monaco de macht over het stuur toen hij bij een snelheid van bijna 300 km/u de tunnel uitkwam. Het voertuig knalde zijdelings de vangrails in.

Button, geheel bij kennis en bijgestaan door artsen, moest tien minuten in zijn vernielde auto blijven zitten voordat hij per brancard het circuit verliet. Voor nader onderzoek werd de Brit naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zal de nacht moeten doorbrengen in het Pincess Grace-ziekenhuis en moet wellicht de Grote Prijs van Monaco aan zich voorbij laten gaan. “Ik geef hem 70 procent kans dat hij kan rijden”, zei David Richard, teambaas van BAR.

Button zou geen verwondingen aan de crash hebben overgehouden, maar de artsen vonden het beter om hem in het ziekenhuis te houden.

De Duitser Ralf Schumacher (Williams) start zondag vanaf pole, voor de Fin Raikkonen (McLaren). Wereldkampioen Michael Schumacher kwalificeerde zich als vijfde. Jos Verstappen start op de achttiende plek.

NUwerk

Tip de redactie