FRIBOURG - De Australiër Robbie McEwen heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De sprinter van Silence-Lotto won donderdag de tweede etappe van de Ronde van Romandië.

Na 172,1 kilometer van Moutier naar Fribourg was McEwen de snelste in een massasprint.

De Italiaan Daniele Bennati en de Deen Matti Breschel finishten als tweede en derde. Beste Nederlander was Bouke Mollema van Rabobank met de veertiende plaats.

Achterhaald

Fransman Rémy Di Gregorio, de Spanjaard José Luis Arrieta en de Amerikaan Ian McKissick domineerden de race. Zij ontsnapten al na vier kilometer uit het peloton en werden pas acht kilometer voor de eindstreep achterhaald.

De Zwitser Michael Albasini behoudt de leiding in het algemeen klassement. De Kazak Maxim Iglinsky, die woensdag de etappe won, volgt op één seconde. Rabo-renner Thomas Dekker, de winnaar van vorig jaar, staat vijfde.

Achillespees

Ploegleider Erik Dekker verwacht dat zijn pupil vrijdag in de tijdrit goed gaat presteren. Met ploeggenoot Laurens ten Dam gaat het minder goed. Hij kampt met een geïrriteerde achillespees en finishte donderdag als 103e.

McEwen liet na afloop weten dat zijn deelname aan de Olympische Spelen niet waarschijnlijk is.

"Ik sta nog steeds op de lijst met elf of twaalf Australische renners die in aanmerking komen, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ik naar Peking ga. Het parcours daar past niet echt bij mijn mogelijkheden. Het WK in Varese past beter bij me."