Minardi-baas Paul Stoddart boos

MONACO - Paul Stoddart, de grote man van Minardi, is boos. De eigenaar van de achterhoede-renstal, waarvoor Jos Verstappen rijdt, heeft Ron Dennis (McLaren) en Frank Williams ervan beschuldigd zijn team uit de Formule I te willen werken.

Stoddart was in januari een bijdrage uit het 'vechtfonds' beloofd om Minardi enige financiële armslag te bieden in de anders onbegonnen strijd tegen de groten. Ook Sauber en Jordan zouden profiteren van dit steunfonds. Dat kwam er alleen nooit.

Volgens Stoddart hebben Dennis en Williams daarin de hand gehad. "Ik ben in hen teleurgesteld. Ze hebben beloofd de kleinere teams als Minardi te helpen, maar dat niet waargemaakt", klaagde Stoddart in Monaco. Formule-1-baas Bernie Ecclestone en de rijke, vooraan rijdende WK-ploegen zouden geld beschikbaar stellen voor de minderbedeelden.

Geen snelle verbetering

Het plan werd gelanceerd na de verdwijning van Prost en Arrows wegens geldgebrek. Het deelnemersveld raakte daardoor aardig uitgedund. Minardi en Jordan blijven vechten voor overleving. Verstappen bracht onlangs zelf nog de Nederlandse sponsor Trust binnen. In de miljoenenverslindende jacht op WK-punten biedt dat vooralsnog geen uitzicht op een snelle verbetering, wel op het afmaken van het seizoen.

"We zouden een waarborgsom van ongeveer acht miljoen pond krijgen na het afhaken van Arrows", zei Stoddart. "Dat is geen geld van McLaren en Williams. Ik zou willen dat ze niet gaan dwarsliggen bij het verstrekken van dit beloofde bedrag. We hebben nog geen penny gezien. Dat maakt ons naakte bestaan buitengewoon moeilijk."

Tip de redactie