EINDHOVEN - De communicatie binnen PSV moet verbeterd worden en werkafspraken moeten duidelijker worden vastgelegd. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de raad van commissarissen van de club uit Eindhoven.

Hun aanbevelingen werden donderdag gepubliceerd op de website van PSV.

De commissarissen reageren in de brief op de ontstane onrust bij PSV, met name rond algemeen directeur Jan Reker. Hij kreeg de afgelopen dagen forse kritiek te verwerken van achtereenvolgens doelman Heurelho Gomes, technisch manager Stan Valckx en superscout Piet de Visser. Zij hekelden het beleid van Reker en zegden het vertrouwen in de algemeen directeur op.

Reker

De commissarissen herhaalden in hun verklaring dat ze volledig achter de beslissingen van Reker staan. "Wel zal in het vervolg extra aandacht worden besteed aan communicatieve aspecten en zullen meer duidelijke werkafspraken worden gemaakt om te voorkomen dat onnodige misverstanden ontstaan", zo staat op de website.

Volgens de raad was het werkklimaat voor Reker het afgelopen jaar "niet eenvoudig", zeker door de diverse trainerswisselingen tijdens het seizoen. De algemeen directeur bracht zichzelf in de problemen na het vertrek van trainer Ronald Koeman naar Valencia, eind oktober.

Wouters

Reker dacht de ontstane vacature eenvoudig op te lossen door de clubloze Martin Jol aan te stellen, maar hij bedankte net als Fred Rutten (FC Twente) voor het aanbod. Uiteindelijk had assistent-trainer Jan Wouters acht wedstrijden de leiding over PSV, waarna in de winterstop Sef Vergoosen tot het einde van het seizoen werd aangesteld.

"Het is zeer wel mogelijk dat de directie in haar eerste jaar fouten heeft gemaakt", klonk ook kritiek door in de verklaring van de commissarissen.