Trainer Van Marwijk blijft bij Feyenoord

ROTTERDAM - Bert van Marwijk is ook volgend seizoen trainer van Feyenoord. De oefenmeester kreeg vrijdag nogmaals van voorzitter Jorien van den Herik te horen dat hij aan zijn contract wordt gehouden. Hij mag niet naar Schalke 04 vertrekken.

Van Marwijk was de afgelopen weken in gesprek met de voormalig werkgever van Huub Stevens. De Duitsers wilden Van Marwijk als opvolger van Marc Wilmots aantrekken. De clubleiding van Feyenoord wil echter niet meewerken aan een tussentijdse overgang.

Vertrouwen

"En daar heb ik alleen maar respect voor", aldus Van Marwijk. "Dat is een teken dat ze vertrouwen in mij hebben. Ik heb het ook nog steeds uitstekend bij Feyenoord naar mijn zin. Dus sta ik ook volgend seizoen weer met alle plezier op het trainingsveld naast De Kuip."

Pierre van Hooijdonk weet nog niet of hij ook volgend seizoen in Rotterdam voetbalt. "Mijn wens is duidelijk. Ik wil nog twee jaar voetballen. Een jaar tegen mijn huidige loon en een seizoen tegen de helft van dat bedrag. Het maakt mij echt niet uit wanneer ik 50 procent inlever. Ik wil ook best volgend seizoen voor de helft van mijn huidige loon spelen. Als ik een seizoen later maar weer mijn huidige loon ga verdienen. Ik hoor van anderen dat Feyenoord misschien toch nog wil meewerken aan een nieuw contract. Maar ik heb nog niets gehoord. Het gaat mij echt niet alleen om het geld. Ik wil nog graag twee jaar spelen. Het liefst bij Feyenoord, anders ergens anders."

Een afvaardiging van Birmingham City zat donderdagmiddag vergeefs in de ereloge van De Kuip. Met het oog op de bekerfinale tegen FC Utrecht kreeg Van Hooijdonk bijna de hele wedstrijd rust. "Ja, als ze inderdaad voor mij kwamen, moeten ze zondag tijdens de bekerfinale nog een keer komen."

Tip de redactie