Serena wint met gemak, Verkerk en Agassi ook door

PARIJS - Serena Williams heeft vrijdag met speels gemak de vierde ronde bereikt van Roland Garros. De Amerikaanse tennisster, nummer 1 op de wereldranglijst, gunde tegenstander Barbara Schett uit Oostenrijk geen enkele game.

Williams was na 40 minuten klaar in twee keer 6-0. In de achtste finales treft titelverdedigster Williams de Japanse Ai Sugiyama.

In het mannentoernooi moest Wayne Ferreira opgeven in zijn derde rondepartij tegen de Duitser Rainer Schüttler. De Zuid-Afrikaan liep een liesblessure op en moest per brancard van de baan worden afgevoerd. Ferreira leidde met 2-1 in sets en met 3-2 in de vierde set.

Verkerk

Schüttler, verliezend finalist op de Australian Open, ontmoet in de achtste finales zondag de Nederlander Martin Verkerk. Verkerk heeft op zijn eerste Roland Garros de laatste zestien bereikt. De 24-jarige Alphenaar versloeg de als 29e geplaatste Amerikaan Vince Spadea vrijdag in Parijs in de derde ronde in vier sets, 5-7 6-4 6-2 7-5.

Spadea had een ronde eerder John van Lottum uitgeschakeld. Verkerk en Spadea stonden voor de tweede keer binnen een maand tegenover elkaar. Op het gravel van Rome won Verkerk in twee sets.

Agassi

Ook Andre Agassi heeft zich probleemloos geplaatst voor de achtste finales. De Amerikaan won in de derde ronde in drie sets van de Belg Xavier Malisse: 6-4 7-5 7-5. In de volgende ronde staat Agassi tegenover de winnaar van het duel Blanco-Saretta.

Het was voor Agassi zijn vijftigste overwinning op het gravel van Roland Garros. Daarmee verbeterde hij de prestatie van de legendarische tennisser Björn Borg. De Zweed won 49 keer in Parijs. Op de eeuwige ranglijst steeg Agassi naar de derde plaats. Alleen Ivan Lendl en Guillermo Vilas wonnen vaker.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie