ROTTERDAM - Regilio Tuur heeft bij zijn 'Homecoming' tijd noch moeite verspild. De 34-jarige profbokser versloeg donderdagavond in Rotterdam zijn zes jaar oudere opponent Shawn Simmons (VSt) op knock-out in het begin van de tweede ronde. Het was de eerste partij van Tuur in Nederland in ruim 5,5 jaar en zijn derde na zijn comeback in augustus van dit jaar in de Verenigde Staten.

Voor de voormalige WBO-wereldkampioen was het zijn 45ste zege in zijn vijftigste profpartij. De 40-jarige Amerikaan incasseerde zijn twaalfde nederlaag in zijn 38ste duel. Na de eerste voorzichtige schermutselingen ging hij snel neer op een rechtse hoek van Tuur. Simmons krabbelde nog wel overeind, maar liet zich gewillig uittellen door de arbiter.

"Het was best een moeilijke dag voor mij", liet Tuur opgelucht weten. "Het was toch mijn thuiskomst na een lange tijd. Ik wilde er iets moois van maken. Ik was er in elk geval meer dan klaar voor. De snelle knock-out verbaast me zelf wel een beetje. Maar ik ben toch blij dat het allemaal goed is afgelopen."

De entree van Tuur, rond 23.00 uur, liet even op zich wachten. Terwijl zijn tegenstander Shawn Simmons al lang en breed in de ring stond, moest het publiek het doen met een muziek- en dansgroep. Pas na ruim vijf minuten kwam Tuur op, begeleid door een viertal showdanseressen en 'Ome' Jan Schildkamp, zijn leermeester, en IBO-wereldkampioen Raymond Joval. Zijn opkomst mocht er zijn, maar de partij stelde door de korte duur wel enigszins teleur.

"Ik mag dan niet lang hebben gebokst, leeg en kapot ben ik wel", verzuchtte Tuur. "Er is veel spanning van mij afgevallen. Niet alleen de voorbereiding op de bokspartij vergde de afgelopen tijd veel energie, ook de organisatie van het gala was een hele last. Twee weken geleden heb ik me teruggetrokken uit het hele draaiboek. Daarna stond het boksen voor mij centraal."