ANS - Alejandro Valverde heeft zondag Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De Spaanse wielrenner van Caisse d'Epargne won na 261 kilometer de sprint van zijn twee medevluchters.

De Italiaan Davide Rebellin werd tweede, de Luxemburger Frank Schleck eindigde als derde. Diens broer Andy kwam even later als vierde aan.

Valverde won deze klassieker ook al in 2006.

Dekker

Thomas Dekker sloot zijn klassieke voorjaar zondag af met de zesde plaats in Luik-Bastenaken-Luik, hij was daarmee de beste Nederlander. Een hoofdrol bleef uit voor de jonge kopman van Rabobank, die zichzelf nog verbaasde met de uiteindelijke zesde plaats.

"Net voor de Cote de Stockeu wist ik het eigenlijk al. Ik voelde me niet lekker, had last van mijn maag. Het was voor het eerst echt warm, misschien kwam het daardoor.

Maar ik zoek geen excuses", vertelde Dekker na de streep, die hij alsnog als zesde, op 40 seconden van winnaar Alejandro Valverde had bereikt.

Vijfde plaats

"Ik kwam nog redelijk de Saint-Nicolas op. Toen zag ik dat er niet veel renners meer voor me reden. Ik dacht: ik ga nog maar eens voor de vijfde plaats. Dat is helaas net niet gelukt." Dekker werd eerder vijfde in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Robert Gesink, de andere kopman bij de Rabo's, werd dertiende. "Tot 30 kilometer voor de streep was ik goed. Maar om mee te springen met de grote mannen was ik niet goed genoeg."