ENSCHEDE - De fiscus legt FC Twente een aanslag van miljoenen guldens op over de periode tussen 1994 en 1998. Dat heeft voorzitter Herman Wessels van de eredivisionist uit Enschede bevestigd. Over de hoogte van het bedrag kan Wessels zich nog niet uitlaten, want de aanslagen zijn nog niet binnen.

Volgens Wessels heeft de naheffing betrekking op de afdrachten aan het CFK-fonds (pensioenfonds voor voetbalprofs), loonbelasting over de salarissen van buitenlandse spelers en omzetbelasting. Over de exacte details wil de voorzitter niets kwijt.

Rapport

"Ik heb de aanslagen nog niet binnen, maar met een aantal zaken in het controlerapport van de fiscus zijn we het niet eens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om belastingheffing over het pensioen van spelers. Maar ook om het gratis verstrekken van seizoenkaarten aan familieleden van spelers en kleding van sponsors aan spelers."

"Dat was vroeger gebruikelijk bij Twente. De fiscus beschouwt dat als loon in natura waarover belasting moet worden geheven." Wessels sluit niet uit dat de club gaat procederen tegen de naheffing.

In de periode tussen 1994 en 1998 was de huidige directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, bestuurslid van FC Twente. Wessels is geschrokken van het 'lijk in de kast', maar wil niet op de zaken vooruitlopen. "We weten niet hoe we dit probleem financieel gaan oplossen. Eerst maar de naheffing afwachten."

/DOSSIEREredivisie