AMSTERDAM - PSV-keeper Gomes denkt niet dat het nog goed zal komen tussen hem en directeur Jan Reker. Dat vertelt de Braziliaan woensdag in de papieren editie van Voetbal International.

De Braziliaan uitte eind vorig jaar ook al kritiek op de leiding bij de Eindhovense club, maar de zaak werd toen uitgepraat. Nu gelooft Gomes niet meer in een verzoening.

"Nee, ik ben er klaar mee. Ik heb geen vertrouwen meer in de club zolang deze wordt geleid door Reker. Hij is niet een of twee keer zijn woord aan mij niet nagekomen, maar wel drie of vier keer. Na de problemen met Aissati en de keeperstrainer heb ik het gehad. Reker is geen man van zijn woord. Wij kunnen onmogelijk samen verder."

Segers

Gomes is vooral verbaasd dat PSV komend seizoen met twee keeperstrainers gaat werken, de Braziliaan Flavio Tenius en de Nederlander Hans Segers. Tenius is op voorspraak van Gomes naar Eindhoven gehaald, Segers werd door de clubleiding aangetrokken.

"Respectloos", aldus de Braziliaan. "Als je liever een ander dan Tenius hebt, zeg dan gewoon: Luister Gomes, er zijn geen mogelijkheden Tenius te halen. Dan had ik mijn contract net zo goed verlengd."

Beloftes

De doelman, die inmiddels vier seizoenen in Eindhoven speelt, verlengde in december zijn contract tot medio 2013. "Met beloftes heeft Reker mij overtuigd te tekenen, maar daar maakt hij niets van waar. PSV zou weer de juiste weg volgen om prijzen te winnen."

Gomes is niet gelukkig met de trainerskeuze van PSV. "De club beloofde mij bijvoorbeeld een vaderfiguur als trainer aan te stellen. Onder wie de jonge spelers zich goed zouden ontwikkelen. Nou, daar is geen sprake van. Als ze zo doorgaan, raken ze een paar hele goede spelers kwijt. Dat komt allemaal doordat Reker steeds praat zonder na te denken."

Afdwingen

De Braziliaan ontkent met zijn uitspraken op een breuk met PSV aan te sturen. "Als ik een transfer wil maken, dan had ik in september nooit moeten bijtekenen. Volgens mij heb ik wel genoeg laten zien, ik hoef een transfer niet af te dwingen via een interview. Toen ik in december tekende, wilde ik vijf jaar blijven. Maar zoals het nu gaat, kan ik het niet volhouden hier te blijven."

Meer wrijving

AD Sportwereld meldt woensdag dat er naast het conflict tussen Gomes en Reker nog meer wrijving is bij de landskampioen.

De Ecuadoriaanse middenvelder Edison Méndez wil weg maar mag niet en er is onduidelijkheid over de rol van spelersadviseur Vlado Lemic, aldus de ochtendkrant.