ROTTERDAM - Het Algemeen Dagblad heeft woensdag een rectificatie geplaatst naar aanleiding van berichtgeving van de krant over de rol van John Veldman in zake bedreiging van medewerkers van het CFK-fonds door voormalig profvoetballers. Daarmee is een kort geding van de baan.

De krant berichtte op 22 mei dat "onder anderen oud-speler Veldman door het bestuur van het CFK ervan wordt beschuldigd onder bedreigingen zijn vermogen uit de spaarpot van beroepsvoetballers het CFK te hebben opgeëist. Veldman zou door gemaakte (gok)schulden in ernstige financiële nood verkeren." Het AD meldt woensdag dat het geprobeerd heeft Veldman - voormalig speler van Sparta en Ajax - te bereiken en daar niet in is geslaagd.

Veldman

De krant schrijft op de eerste pagina van het sportkatern dat "niet gebleken is dat er door het bestuur van het CFK aangifte is gedaan tegen Veldman wegens bedreigingen en evenmin dat Veldman in financiële nood zou verkeren, laat staan (gok)schulden zou hebben. Bovendien is niet gebleken dat Veldman werknemers van het CFK en/of werknemers van de vakbond VVCS zou hebben bedreigd".

Het bestuur van de stichting CFK, het steenrijke pensioenfonds voor profvoetballers, deelde dinsdag mee aangifte te doen bij de politie tegen één oud-voetballer. Het gaat om een speler die bestuursleden van het CFK wel zou hebben bedreigd.

De advocaat van het pensioenfonds schrijft in een verklaring dat het bestuur zich het recht voorbehoudt nog meer spelers aan te geven. Vorige week maakte het CFK voor het eerst melding van de bedreigingen. Toen kwam het echter nog niet tot een aangifte. Het CFK sprak op dat moment overigens van meerdere oud-spelers.