SAN ANTONIO - De basketballers van Dallas Mavericks zijn er in de finale van de Western Cenference van de NBA in geslaagd een zesde duel af te dwingen. De ploeg won dinsdagavond in San Antonio van de Spurs met 103-91. San Antonio leidt in de best-of-seven nog wel met 3-2.

Beide teams gaan nu naar Dallas, waar donderdag het zesde duel op het programma staat. Eventueel volgt het zevende en laatste duel zaterdag in San Antonio. De Spurs hadden de finale van de Western Conference dinsdag al kunnen beslissen. De ploeg verspeelde een voorsprong van negentien punten, die het in het tweede kwart had opgebouwd. Halverwege het duel leidde San Antonio nog met 58-47.

Dallas moest het doen zonder sterspeler Dirk Nowitzki. De Duitser zat met een knieblessure aan de kant. Ruim zeven minuten voor het einde namen de bezoekers voor het eerst een voorsprong in San Antonio (85-84). Onder aanvoering van topschutter Michael Finley (31 punten) stond de formatie uit Dallas de tweede zege niet meer af.

New Jersey Nets

De winnaar van de finale van de Western Conference komt in de strijd om de titel in de NBA uit tegen New Jersey Nets. Die formatie rekende in de finale van de Eastern Conference al af met Detroit Pistons.