In de laatste twee minuten heeft FC Twente tegen Feyenoord een achterstand van 1-2 omgebogen in een overwinning, 3-2. In een sensationele slotfase zorgde De Gier voor de winnende treffer. Daarmee kreeg het sensationele duel een terechte winnaar.

Aanvankelijk zag het er allemaal anders uit. FC Twente had woensdagavond in eerste instantie de tegenslag die past bij een degradatiekandidaat, Feyenoord het geluk van de koploper. Nadat de Enschedese thuisclub een keer scoorde en drie keer de onderkant van de lat raakte, sloegen de Rotterdammers in een opleving van drie minuten maar liefst twee keer toe. Daarmee leken ze met 2-1 zeker van de overwinning.

Booth

Er lag, zoals dat heet, frustratie in de knal. Booth raakte op het tweede plan, na de komst van De Gier zo'n anderhalve maand geleden. De international kreeg een conflict met trainer Van 't Schip en heeft van de club toestemming te vertrekken. Er hangt wel een prijskaartje aan.

Gelegenheidsdefensie

Tweede helft

De 2-0 bleef uit door de pech aan Enschedese zijde en daarvan profiteerde Feyenoord op onmiskenbare wijze. Binnen twee minuten veranderde de koploper de achterstand in een voorsprong. Met een bekeken schot zorgde Van Hooijdonk voor de gelijkmaker, vervolgens werkte Pothuizen een inzet van Tomasson over zijn eigen doellijn.

Sportweek Online