PARIJS - Tennisser John van Lottum heeft de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De nummer 96 van de wereld versloeg de Belgische qualifier Dick Norman maandag in Parijs in vijf sets, 6-3 -6 2-6 6-2 6-4.

In de tweede ronde staat hij tegenover de als 29e geplaatste Amerikaan Vincent Spadea, die in vijf sets afrekende met de Georgiër Irakli Labadze.

Verkerk

Ook Martin Verkerk haalde de tweede ronde. De 24-jarige tennisser uit Alphen aan den Rijn versloeg de Kroaat Zeljko Krajan in drie sets, 6-3 6-4 6-4. In de tweede ronde staat hij tegenover de Peruaan Luis Horna, die op de eerste dag voor een grote verrassing zorgde door de als vijfde geplaatste Zwitser Roger Federer te verslaan. Horna won met 7-6, 6-2 en 7-6.

Srichaphan uitgeschakeld

Ook de Thai Srichaphan, nummer tien op de voorkeurslijst, verdween uit de Open Franse tenniskampioenschappen. Hij werd verslagen door de Slowaak Hrbaty, 6-4 3-6 6-0 7-5.

Agassi simpel verder

Andre Agassi won maandag zonder veel moeite de tweede ronde. De Amerikaanse tennisser, als tweede geplaatst, won met 6-2 6-3 6-3 van de Slowaak Karol Beck. Agassi, winnaar van Roland Garros in 1999, treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Chileen Rios en de Kroaat Ancic.