EINDHOVEN - PSV richtte was donderdag nog niet uitgeschakeld in de UEFA Cup of het richtte zich al met volle overgave op de volgende prijs. De koploper verovert zondag bij een zege voor eigen publiek op FC Twente voor de vierde keer op rij de landstitel.

"En dat gaat zeker lukken", riepen trainer en spelers meteen na de nederlaag tegen Fiorentina (0-2).

PSV mag zondag misschien ook al bij een ander resultaat feestvieren. De club is dan echter afhankelijk van Ajax, dat op bezoek gaat bij het tot de tanden gewapende FC Groningen.

Afellay

Vergoossen mist in de kampioenswedstrijd de geschorste Ibrahim Afellay. Over Ismail Aissati kon de trainer niet veel zeggen. Verdediger Alcides is wel weer beschikbaar. PSV heeft nog twee punten nodig voor de vierde titel op rij.

"Twee gelijke spelen zijn dus genoeg", rekende Vergoossen. "Maar wij willen zondag gewoon winnen. Het is absoluut niet nodig om met zeven voetballers naar voren te gaan. Maar we moeten zondag wel van onze eigen kracht uitgaan. Dan komt het allemaal wel goed."

Supporters

Vooral de supporters van de nummer zeven van de eredivisie zijn nog niet vergeten hoe de Amsterdammers dit seizoen Luis Suarez, Rasmus Lindgren en Bruno Silva uit de Euroborg weghaalden.

PSV verdedigt de laatste twee duels een voorsprong van vijf punten op Ajax. Achter beide clubs strijdt de subtop om de UEFA-Cup plaatsen.

NAC beschikt van het kwartet voorlopig over de beste papieren. De club uit Breda heeft twee punten meer dan FC Twente. Heerenveen en Feyenoord volgen op drie punten.

Ongerust

De leiding van FC Groningen maakt zich ongerust over de vijandige gevoelens van de eigen supporters voor Ajax. De fans zijn via verschillende kanalen vriendelijk maar dringend verzocht om het verstand te gebruiken. "Ik heb het allemaal vernomen", zei Koster vrijdag na de training van Ajax. "Het zal een heet middagje worden, maar wij moeten gewoon rustig blijven en winnen."

Koster kan nog niet over de aan de hamstring gekwetste Gabri beschikken. De Spanjaard trainde vrijdag voor het eerst weer met de groep mee. Thomas Vermaelen (lies) en Luis Suarez (kuit) oefenden apart. "Maar zij kunnen spelen", aldus Koster die niet verwacht dat koploper PSV in de war is geraakt van de nederlaag tegen Fiorentina (0-2). "PSV kan terugkijken op een serie mooie Europese duels."

Heracles

NAC gaat zondag op bezoek bij Heracles, dat nog niet helemaal zeker is van klassebehoud. FC Twente moet tegelijkertijd PSV in Eindhoven van de vierde titel afhouden. Heerenveen staat voor een uitwedstrijd bij Sparta en Feyenoord is te gast bij Willem II, dat tegen degradatie strijdt.

Willem II heeft slechts twee punten meer dan VVV en Excelsior, de nummers zeventien en achttien van de eredivisie. VVV voetbalt in Kerkrade tegen Roda JC. Excelsior ontvangt AZ, dat de laatste twee duels won.

Play-offs

Roda JC verdedigt tegen VVV de negende positie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om de UEFA Cup. NEC en Vitesse strijden ook nog om een plaats bij de bovenste negen.

De Gelderse clubs ontmoeten elkaar in de Nijmeegse Goffert. FC Utrecht staat voor de uitwedstrijd bij De Graafschap. De club speelt bij een nederlaag volgend seizoen waarschijnlijk geen Europees voetbal.