MADRID - Getafe weet sinds donderdagavond ook dat Bayern München pas na het laatste fluitsignaal verslagen is. De Spanjaarden waren in de return van de kwartfinale van de UEFA Cup zowel in reguliere speeltijd als in de verlenging dichtbij de halve eindstrijd, maar konden uiteindelijk niet de genadeklap uitdelen.

Bayern München schaarde zich dankzij een gelijkspel (3-3) alsnog bij de laatste vier clubs in de UEFA Cup.

Getafe, dat vorige week in München gelijkspeelde (1-1), voetbalde vanaf de zesde minuut met tien man omdat Ruben de la Red de rode kaart kreeg. Cosmin Contra bracht de thuisploeg in de 44e minuut toch op voorsprong (1-0).

Ribery

Getafe droomde al van de halve finale toen Franck Ribery in de 89e minuut een verlenging afdwong (1-1). Getafe herstelde zich knap en liep in de extra tijd dankzij Francisco Casquero en Braulio uit naar 3-1. Luca Toni wees Bayern München echter alsnog de nooduitgang. De spits maakte in de 115e minuut 2-3 en trof in de slotminuut opnieuw doel (3-3).

Na de krankzinnige slotfase was de Duitse doelman Oliver Kahn door het dolle heen. In zijn jubelstemming raakte hij Mark van Bommel vol in het gelaat.

Zenit

Bayern München stuit in de halve finale op Zenit Sint Petersburg. De kampioen uit Rusland, getraind door Dick Advocaat, verloor weliswaar voor eigen publiek met 1-0 van Bayer Leverkusen, maar had vorige week het uitduel in Duitsland al ruim gewonnen (1-4).

Bayer Leverkusen dankte de zege aan een doelpunt van Dmitri Buljikin in de achttiende minuut. Anatoli Timosjoek miste vlak voor tijd nog een strafschop voor Sint Petersburg.