HOOGEVEEN - Schaatsster Marrit Leenstra heeft een tweejarig contract getekend bij TVM. De achttienjarige Friezin bereikte donderdag in Hoogeveen overeenstemming met de formatie van coach Gerard Kemkers.

Leenstra maakte het afgelopen seizoen als Jong Oranje-rijdster indruk op het internationale podium. Ze werd wereldkampioen bij de junioren in China en plaatste zich voor zowel de EK allround in Rusland (zesde) als voor de WK allround in Duitsland (twaalfde).

Eind maart scherpte Leenstra in het Canadese Calgary het wereldrecord aan bij de junioren op de 1000 en 1500 meter in respectievelijk 1.15,41 en 1,55,14.

Talent

Leenstra is een talent en stond door haar verdiensten ook in de belangstelling van DSB. "Ik heb voor TVM gekozen vanwege de visie die zij hebben. Eerst wordt er een route uitgestippeld naar de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Daarna kan ik eventueel doorgroeien bij TVM, want het bedrijf blijft tot 2012 als sponsor aan het schaatsteam verbonden", aldus Leenstra.

Naast de benjamin maken ook Ireen Wüst (22), Paulien van Deutekom (27) en Renate Groenewold (31) deel uit van TVM-ploeg. De oudere schaatssters hebben bij de allrounders allemaal een wereldtitel veroverd.