SKOPJE - Thiemo de Bakker maakt vrijdag zijn debuut in de Daviscup. De 19-jarige tennisser speelt in het Daviscupduel tegen Macedonië de tweede enkelpartij, tegen Pedrag Rusevski.

Robin Haase opent de ontmoeting in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone met een wedstrijd tegen Lazar Magdincev. Dat maakte de tennisbond KNLTB donderdag bekend.

Haase en De Bakker spelen zondag op de gravelbaan in Skopje ook de laatste twee enkelpartijen. Op zaterdag dubbelen Jesse Huta Galung en Peter Wessels tegen Rusevski en Magdincev.

De winnaar van de Daviscupwedstrijd mag een promotie/degradatieduel spelen om een plek in de wereldgroep af te dwingen.

Napels

De Bakker bereikte vorige week de kwartfinales van het challengertoernooi in Napels, waar hij zich via de kwalificaties in het hoofdtoernooi had geknokt. De Westlander staat bekend als groot talent.

Hij kreeg vorig jaar nog een wildcard voor Wimbledon, maar zijn ontwikkeling is enigszins gestagneerd. Toch liet captain Jan Siemerink eerder al weten het in Macedonië aan te durven met De Bakker.

Geen hoogvliegers

Haase en De Bakker treffen in hun Macedonische tegenstanders bepaald geen hoogvliegers. Rusevski is op de 290e plek de hoogstgenoteerde Macedoniër op de wereldranglijst, Magdincev staat 777e.

Haase is op de 63e plek de beste Nederlander, De Bakker is de nummer 354. De Nederlanders en Macedoniërs hebben nog nooit in een ATP-toernooi tegen elkaar gespeeld.