NIJMEGEN - Johan Neeskens blijft trainer van NEC. De oud-voetballer stelde zijn selectie zaterdag op de hoogte van zijn besluit. De coach twijfelde over zijn toekomst, maar na een gesprek met voorzitter Hans van Delft op vrijdag besloot hij zijn contract, dat loopt tot en met komend seizoen, gewoon uit te dienen.

Van Delft deed zijn trainer de toezegging dat hij drie tot vier spelers mag aantrekken. Dat was voor Neeskens, die als kandidaat-trainer in verband werd gebracht met enkele buitenlandse clubs, een voorwaarde om te blijven. Ook het behoud van de talentvolle middenvelder Hersi is voor NEC van groot belang.

Van Delft sprak vrijdag met diens zaakwaarnemer Rodger Linse. Hersi staat onder contract bij Ajax, maar speelt dit seizoen op huurbasis in Nijmegen. Bij Ajax is er geen toekomst meer voor de speler, die daardoor te koop is.

Oud-international Neeskens (51) is sinds de jaargang 2000/2001 verbonden aan NEC. Onder zijn leiding doet de ploeg het dit seizoen erg goed in de eredivisie. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie staat de ploeg vijfde en daarmee heeft NEC een goede kans op het behalen van Europees voetbal.