MANCHESTER - Zonder veel energie te verspillen heeft Manchester United zich woensdag geplaatst voor de halve finale van de Champions League.

De formatie van Edwin van der Sar versloeg AS Roma met 1-0. Eerder had United de Romeinen al in Italië met 2-0 verslagen.

Carlos Tevez

Het enige doelpunt kwam op naam van de Argentijnse aanvaller Carlos Tevez die in de 70e minuut een aanval, die hijzelf opzette, met het hoofd afrondde.

Halverwege de eerste helft had Roma nog een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen gemist, toen Daniele de Rossi een strafschop miste.

Manchester United stuit in de halve finale op Barcelona, dat afrekende met Schalke 04.

Rust

Het belangrijke duel in de Champions League werd door United-coach Sir Alex Ferguson aangegrepen om zijn belangrijkste spelers rust te gunnen.

Het klinkt tegenstrijdig, maar de Engelse topclub heeft zo'n druk programma dat de manager elke mogelijkheid aangrijpt om even gas terug te nemen.

Dankzij de geruststellende marge die United opbouwde in Rome, meende Ferguson het zich te kunnen veroorloven om vedetten als Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney aan de kant te laten.

Penalty

Dat besluit leek na een half uur voetballen Manchester duur komen te staan, toen AS Roma - na een overtreding in het strafschopgebied - een penalty kreeg toebedeeld.

De Rossi had een uitgelezen mogelijkheid om het treffen tussen beide Europese grootmachten weer interessant te maken, maar middenvelder Daniele de Rossi schoot de bal vanaf elf meter huizenhoog over het doel van Edwin van der Sar.

Totti

Daarmee werd het duel van alle spanning ontdaan. AS Roma, zonder het geblesseerde clubicoon Francesco Totti, probeerde die domper zo snel mogelijk te vergeten maar kon geen vuist meer maken.

Twintig minuten voor het einde maakte United-aanvaller Carlos Tevez aan alle onzekerheid een einde door met een fraaie kopbal de 1-0 op het scorebord te zetten.

Gary Neville

Dat was voor Ferguson een reden om de ervaren Gary Neville wat speeltijd te gunnen. De verdediger kwam vanwege een blessure lange tijd niet in actie, maar mocht - toen Roma het genadeschot had gekregen - wat speelritme opdoen.

Lees alles over de Champions League op NUsport

Manchester United - AS Roma