LEEDS - Robbie Fowler heeft zijn nieuwe werkgever Leeds en de ruim 40.000 supporters woensdagavond zeer behaagd door tweemaal te scoren in de wedstrijd tegen Everton, dat voor het laatst in 1951 won op Elland Road.

Leeds zegevierde uiteindelijk met 3-2 en verkleinde de achterstand op Liverpool, dat Fowler onlangs voor bijna 40 miljoen gulden van de hand deed, tot een punt.

De koploper heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Leeds, tegenstander van PSV in het UEFA-bekertoernooi, nam voor rust afstand door doelpunten van de Australiër Mark Viduka en Fowler. Ver in de tweede helft maakte de nieuwe spits er ook nog -0 van.

De Amerikaanse aanvaller Joe-Max Moore deed zes minuten voor tijd iets terug. De tweede treffer van Everton, gemaakt door David Weir, kwam te laat voor een verrassend wending.

Sheffield Wednesday drong door tot de halve finales van het toernooi om de League Cup. De overwinning op Watford, dat ook uitkomt in de eerste divisie, was overtuigend: 4-0.

Gerald Sibon opende de score vijf minuten voor rust. Hij kopte een voorzet van uitblinker Hamshaw binnen. In de halve eindstrijd (uit en thuis) speelt Wednesday tegen Blackburn Rovers. De andere wedstrijd gaat tussen Tottenham Hotspur en Chelsea.

/DOSSIERPremiership