BARCELONA - Een prominent commissielid van Barcelona heeft woensdag in Spanje de nodige commotie veroorzaakt.

Op de dag van de return tegen Schalke 04 in de kwartfinales van de Champions League in Nou Camp (1-0) kwam hij naar buiten met enkele onthullingen over de twee sterspelers Ronaldinho en Deco.

Volgens Xavier Sala Martin, voorzitter van de economische commissie van de Catalaanse topclub, zijn de twee balkunstenaars alles behalve geblesseerd zoals de clubleiding al enkele weken wil doen geloven.

Disciplinaire straf

Het zwierige duo zit een disciplinaire straf uit, beweerde Sala Martin stellig op een Catalaans radiostation.

"Kijk naar deze twee heren", sprak het loslippige commissielid, die tijdens de presidentsverkiezingen bij Barcelona altijd even de leiding in handen heeft.

"Ze werken niet, ze doen helemaal niets. Ze hebben al een paar weken niet gespeeld. Dat komt doordat de clubleiding beiden een paar weken geleden buitenspel heeft gezet."

Ronaldinho en Deco

Sala Martin noemde geen namen, maar het was duidelijk dat hij op Ronaldinho en Deco doelde. De Braziliaan en de Portugees nemen het volgens de media in Spanje de laatste tijd bij het kwakkelende Barcelona niet zo nauw met de ploeg- en zelfdiscipline.

Ze zouden iets te vaak en iets te laat in het nachtleven zijn gesignaleerd, ook tot ergernis van trainer-coach Frank Rijkaard.

Verbergen

"Wij verbergen bij Barcelona de ware redenen van hun absentie", liet Sala Martin nadrukkelijk weten.

"We zeggen dat ze geblesseerd zijn, maar deze heren zijn opzij gezet om hen van de rest van de ploeg te isoleren. Want het is niet eerlijk om alle spelers als lui te betitelen, terwijl er maar een, twee of drie man louter aan het feestvieren zijn en daardoor ruim de helft van alle trainingen missen."

Begiristain

Bij Barcelona wilde een paar uur voor de wedstrijd tegen Schalke nog niemand commentaar geven op de opmerkelijke uitlatingen van Sala Martin, die niet tot het hoofdbestuur van de club behoort. In de rust van het duel reageerde sportdirecteur Txiki Begiristain verontwaardigd.

"Niemand is bij ons op een zijspoor gezet. We beschikken over de medische rapporten van de betreffende spelers en de conclusies daarin hebben we duidelijk gecommuniceerd."

Ronaldinho, die sterk in verband wordt gebracht met AC Milan, is sinds een maand uitgeschakeld door een gemelde spierblessure. Deco heeft sinds een week of vier volgens Barcelona last van een kuitkwetsuur.