DEN HAAG - Voormalig politiechef en diplomaat Harm de Boer is woensdag aangesteld als nieuwe interim-directeur van ADO Den Haag. Dat liet de Haagse voetbalclub weten, een dag nadat de vorige tijdelijke directeur John Arzbach opstapte.

De 63-jarige De Boer is geen onbekende bij ADO. Jaren geleden maakte hij ook al deel uit van het bestuur van destijds FC Den Haag. Hij is tevens oud-bestuurslid van FC Utrecht en voormalig lid van de Commissie Voetbalvandalisme van de KNVB. De Boer is momenteel adviseur bij innovatietrajecten van overheid en bedrijfsleven.

Over de trainer voor komend seizoen is nog steeds geen duidelijkheid. "Er is een principe-overeenkomst met André Wetzel. Pas als er een akkoord is met de crediteuren kan deze definitief worden", aldus woordvoerder Tonny Dijkhuizen namens de noodlijdende club.

Redenen

Het principe-akkoord met VVV-trainer en Hagenaar Wetzel was een van de redenen voor Arzbach om op te stappen. Arzbach, die in september de vertrokken Piet van der Pol opvolgde, wilde in tegenstelling tot de Raad van Commissarissen niet dat Wetzel én technisch manager én hoofdtrainer wordt. Ook wilde hij nog de mogelijkheid openhouden om Martin Jol aan te trekken.

ADO kwam in financieel zwaar weer terecht door tegenvallende inkomsten en een torenhoge schuld. In februari werd de club door de Rijswijkse investeerder Mark van der Kallen van een faillissement gered.

Directeur

Voorwaarde is wel dat ADO met de schuldeisers tot een akkoord komt. Het is de taak van De Boer om dit zo snel mogelijk te realiseren. Ook zal de voormalige politiechef op zoek gaan naar een nieuwe algemeen directeur.