ATHENE - De olympische droom van bokser Hüsnü Kocabas is over. De 28-jarige lichtgewicht uit Den Bosch verspeelde dinsdag zijn laatste kans bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Athene.

De kopman van de Nederlandse ploeg verloor in zijn eerste partij in de achtste finales royaal op punten van de Georgiër Zaal Chapakadze: 22-9. Kocabas greep eerder dit jaar mis bij het eerste OKT in Italië. Voor Sydney 2000 en Athene 2004 wist hij zich evenmin te kwalificeren.

Waarheid

Het OKT in Athene was voor Kocabas het toernooi van de waarheid. Hij kon zijn vurige aspiraties op een olympisch ticket evenwel opnieuw niet waarmaken. Londen 2012 is voor de wachtmeester bij de Marechaussee geen haalbare optie meer. "Het is nu of nooit", sprak Kocabas in de aanloop naar het cruciale toernooi in Athene.

Mullenberg

Voor Peter Mullenberg liep het eerste optreden in Griekenland dinsdag wel goed af. De twintigjarige middengewicht uit Almelo plaatste zich ten koste van Aleksandr Rubjuk voor de kwartfinales. De arbiter stopte in de tweede ronde het gevecht wegens een wenkbrauwblessure bij de bokser uit Estland.

Raymond

Mullenberg strijdt woensdag tegen de Fransman Jean-Michel Raymond voor een plaats bij de laatste vier. De eerste drie in deze categorie verdienen in Athene een olympisch ticket.

Kooij

Daniël Kooij, de derde Nederlandse deelnemer in Athene, komt dinsdagavond in het halfzwaargewicht in actie tegen de Tsjech Vladimir Reznicek.