DEN HAAG - Algemeen directeur John Arzbach van ADO Den Haag heeft dinsdag zijn functie per direct neergelegd. Aanleiding hiervoor is een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen (RvC) over de bedrijfsvoering.

"Gebleken is dat de directie en RvC een sterk uiteenlopende visie hebben over het technisch beleid en bijbehorende organisatorische invulling", aldus Arzbach, die op ad interim-basis werkzaam was bij de club uit de Jupiler League.

Scheiding

Pierre Heijnen, voorzitter van de RvC, bevestigt dat er een verschil van mening is met Arzbach en de directie. "De RvC is van mening dat de eindverantwoordelijkheid met betrekking tot het technisch beleid bij de nieuw aan te stellen hoofdtrainer behoort te liggen. Dit in tegenstelling tot de directie, die de huidige scheiding van taken tussen de technisch manager en hoofdtrainer in stand wil houden."

André Wetzel, de huidige trainer van VVV-Venlo, liet maandag weten een driejarig contract te hebben getekend als hoofdtrainer van ADO Den Haag. De club heeft dit nog niet officieel bevestigd. Volgens Heijnen gaat ADO op zoek naar een nieuwe ad-interim directeur, die de principeovereenkomst met Wetzel moet afronden.

Draadje

De opvolger van Arzbach moet ook een akkoord bereiken met een grote groep crediteuren. De toekomst van de roemruchte club uit Den Haag hing begin dit jaar aan een zijden draadje.

ADO kwam in financieel zwaar weer terecht door tegenvallende inkomsten en een torenhoge schuld. In februari werd de club door een investeerder van een faillissement gered. Voorwaarde is wel dat ADO met de crediteuren tot een akkoord komt.