MILAAN - Ronaldo heeft dinsdag ontkend dat PSV hem in 1994 anabole steroïden toediende om zijn beenspieren sterker te maken.

Dat beweerde Bernardo Santi, coördinator van de antidopingcommissie van de Braziliaanse voetbalbond, in februari nadat Ronaldo opnieuw zwaar geblesseerd was geraakt.

Beenspieren

Volgens Santi was het destijds de bedoeling bij de 18-jarige Ronaldo sterkere beenspieren te kweken, zodat hij beter bestand zou zijn tegen het fysieke spel in de Europese competitie.

Zijn pezen en banden waren nog niet voldoende ontwikkeld om die toegenomen spierkracht goed op te vangen, met diverse blessures in zijn verdere carrière tot gevolg.

Niet waar

"Er gaan verhalen rond dat ik bij PSV anabole steroïden kreeg, maar daar is niets van waar'', aldus Ronaldo dinsdag.

De Eindhovenaren noemden het bericht eerder al onzin. De 31-jarige Braziliaan herstelt momenteel van een kruisbandblessure aan zijn linkerknie.

Rentree

De aanvaller, eigendom van AC Milan, hoopt over een half jaar zijn rentree te maken op het voetbalveld. Ronaldo wil eerst enkele maanden in Brazilië spelen voor hij terugkeert naar Milaan.

"Het idee is om eerst wedstrijdritme op te doen bij bijvoorbeeld Flamengo en dan mijn rentree te maken bij AC Milan'', zei Ronaldo dinsdag in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De drievoudig Wereldvoetballer van het jaar scheurde in 1999 en 2000 ook al een kruisband. Die blessures hielden Ronaldo maandenlang aan de kant.