PARIJS - De internationale zwemfederatie (FINA) blijft, na nieuw wetenschappelijk onderzoek, van oordeel dat het 'snelle' badpak van Speedo, de LZR Racer, de dragers geen oneerlijk voordeel biedt in het water.

Het revolutionaire materiaal mag dus gewoon worden gebruikt, ook tijdens de Olympische Spelen.

In de afgelopen weken werden negentien wereldrecords verbeterd, achttien door zwemmers en zwemsters die zich hadden gehuld in de LZR Racer. De Europese kampioenschappen in Eindhoven en de Australische olympische kwalificaties hadden de primeur.

Sponsors

De Italiaanse en Canadese zwembond hebben overigens het zeer nauwsluitende, gestroomlijnde zwempak verboden tijdens hun nationale trials voor Peking, omdat lang niet iedereen over een exemplaar beschikte maar wellicht ook uit economische motieven om sponsors niet voor het hoofd te stoten.

De FINA-regels bepalen wel dat Speedo of een andere fabrikant geen voorkeursbeleid mag voeren maar iedere geïnteresseerde koper moet leveren.

De officials van de internationale zwemfederatie bespreken de materie met de vertegenwoordigers van de betreffende sportmerken komend weekeinde tijdens de WK kortebaan in Manchester.