RIJSWIJK - Ulrich van Gobbel ontkent dat hij werknemers van het Contractspelers Fonds KNVB (CFK) heeft bedreigd. De voormalige Feyenoorder, afgekeurd voor profvoetbal wegens versleten heupen, vertelde donderdagavond in het tv-programma Barend en Van Dorp dat hij alleen heeft gedreigd met een rechtszaak.

Het CFK beheert een aanzienlijk vermogen, dat profspelers tijdens hun actieve carrière deponeren om daarvan door periodieke uitkeringen te profiteren als ze zijn gestopt. Van Gobbel en een voormalige collega zouden het hun toekomende bedrag ineens hebben opgeëist. Dat mag niet volgens de reglementen.

Geheimhouding

Het bestuur van het CFK, maar ook van de VVCS, de nauw betrokken vakbond van profvoetballers, heeft woensdag bij de politie gemeld dat een aantal leden is bedreigd. Er is geen officiële aangifte gedaan.

Van Gobbel vertelde dat hij met Theo van Seggelen, voorzitter van de VVCS, had afgesproken dat hij een gedeelte van zijn geld ineens zou krijgen. Dat was volgens hem niet zo ongebruikelijk.

Beiden hebben daarvoor een brief tot geheimhouding ondertekend. Die plicht is nu geschonden. Dat is volgens de oud-international de reden dat hij naar de rechter wil stappen.