ROTTERDAM - Feyenoord en Gertjan Verbeek zijn zondagavond definitief tot overeenstemming gekomen.

De 45-jarige Deventenaar volgt vanaf komend seizoen Bert van Marwijk op als hoofdtrainer van de Rotterdamse voetbalclub.

Feyenoord en Verbeek zijn een contract voor drie seizoenen overeen gekomen.

Uitdaging

De coach toonde zich in De Kuip verheugd over zijn nieuwe club. "Trainer worden van Feyenoord is een prachtige uitdaging. Ik ben er heel blij mee."

Voor Verbeek gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. "In 1974 maakte ik als twaalfjarig jongetje voor het eerst kennis met De Kuip, toen ik het kampioensduel Feyenoord - FC Twente bezocht", liet hij weten .

"Ik was meteen geïmponeerd door de entourage. Zoiets vergeet je je leven niet. Elk bezoek aan De Kuip als voetballer was ook een feest. Dat ik er nu kom te werken als trainer van Feyenoord is een fantastisch vooruitzicht."

Moderne trainer

Technisch directeur Peter Bosz noemde Verbeek een moderne trainer. "Hij kan en wil het uiterste uit zijn teams halen. Zijn ploegen maken een heel fitte indruk en spelen aantrekkelijk en aanvallend voetbal."

"Daarnaast heeft Verbeek bewezen spelers beter te kunnen maken, iets wat gezien de talentvolle jonge spelers in onze selectie voor ons heel belangrijk was bij het maken van een keuze. De komende tijd zullen we ons met hem in alle rust buigen over de nadere invulling van zijn staf."

Feyenoord presenteert Verbeek